KLIMAATFORUMKlimaatforum in het Vlaams ParlementVrijdag 27 april 2012 kwamen leerlingen uit 13 verschillende scholen (TSO/BSO) aan een jury voorstellen hoe zij op school hun steentje hebben bijgedragen in de strijd tegen de klimaatverandering.

Hun opdracht luidde: hoe kan je helpen om de CO2-uitstoot te verminderen en hoe kan je in je toekomstig beroep energiebewuster en klimaatvriendelijker werken.

Aan de slag…
De meeste projecten werden uitgewerkt door leerlingen uit de 2de en 3de graad TSO en BSO. Allemaal leerlingen met een duidelijke visie op hun toekomstig beroep. De projecten op school hebben hen sleutels in handen gegeven om later beroepsmatig duurzame keuzes te leren maken .

De 5 winnende scholen mochten een cheque van 500€ in ontvangst nemen. Met deze prijs krijgen ze een duwtje in de rug om volgend schooljaar nog een stap verder te gaan in klimaatvriendelijke ac ties op school.

Juryvoorzitter Bart Martens, voorzitter van de Commissie Leefmilieu van het Vlaams Parlement, maakte de 5 winnaars bekend:
Enkele sfeerbeelden...
  • Projecten voorstellen en inspiratie opdoen
  • Uitleven op de Klimaatfoor
  • Kennis testen tijdens de Klimaatquiz


.


Pas jij je gedrag aan?